Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek
A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek
4 500 Ft

A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek

Ez a munka tette számomra nyilvánvalóvá, hogy a gyermekeknek soha nem lenne szükségük semmiféle különleges segítségre, ha úgy nevelnék őket, hogy értelmét lássák életüknek" - fogalmaz könyvében a Chicagói Egyetem pszichoanalitikus professzoraként is nemzetközi tekintélynek örvendő szerző. azt kutatta, mely tapasztalatok fejlesztik ki a gyermekben a képességet, hogy általában több értelmet lásson az életben. „Ha nem akarjuk magunkat kiszolgáltatni az élet szeszélyeinek, ki kell fejlesztenünk belső erőforrásainkat; érzelmeinknek, képzeletünknek és intellektusunknak támogatniuk és gazdagítaniuk kell egymást. Értelmünk fejlesztéséhez pozitív érzéseinkből meríthetünk erőt, az előttünk álló elkerülhetetlen viszontagságok során pedig csak a jövőbe vetett hitünkre támaszkodhatunk" - ilyen megközelítésből jut el Bettelheim a népmeséhez mint egyetlen irodalmi műfajhoz, amely utat mutat a gyermek számára, hogyan fedezze fel identitását és hogyan találja meg helyét az életben. 

 

A pszichoanalitikus irodalom gyöngyszemeként számon tartott, a mese lelket építő és gyógyító erejét hirdető - magyar kiadásban hetedik alkalommal megjelenő - Bruno Bettelheim-könyv kétségtelenül fontos olvasmánya lehet minden elhivatott nevelőnek.

Várható kiszállítás
2024.04.23
Raktáron
4 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 67 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A klasszikus európai meseirodalom legszebb darabjai: a Jancsi és Juliska, a Piroska és a farkas, és még számos ismert mese évszázadok óta a fejlődő és bontakozó gyermeki lélek szellemi tápláléka.

 

Bruno Bettelheim gyermekpszichológus a mesék részletes elemzése során bemutatja, hogy a felnőtt ésszel ijesztőnek és kegyetlennek tűnő mesemotívumok milyen módon hatnak a gyermek lelki életére és hogyan segítenek megoldani a valóban ijesztő konfliktusokat.

 

Bruno Bettelheim (1903-1990) szülővárosában, Bécsben szerzett filozófiából diplomát, és a harmincas években ott járt Richard Sterba analízisébe. 1938-ban sok más osztrák zsidóval együtt Dachauba internálták, ám a következő évben, Hitler születésnapján amnesztiát kapott. Szabadulása után az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, ahol a Chicagói Egyetem professzora és egy gyermekotthon vezetője lett. Harminc éven át foglalkozott súlyosan lelki sérült, többek között autista gyerekekkel. Két legfontosabb könyve, a magyarul is megjelent Az elég jó szülő és A mese bűvölete.

Corvina kiadó 2020

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789631364859
Cikkszám
9789631364859
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!