Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Csigafutam társasjáték

Izgalmas játék fából készült nagyméretű csigákkal és dobókockákkal.

Várható kiszállítás
2024.04.02
Raktáron
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 105 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A Csigafutam egy szórakoztató társasjáték, amely a különböző csigák sebességének összemérésével ismerteti meg a gyermekeket a színekkel és a vetélkedés élményével.


A doboz tartalma: 1 db játékleírás, 6 db fából készült csiga 6 színben, 2 db színdobókocka


A csigák meglehetősen lassúak. Mivel minden csiga majd ugyanolyan lassan vagy gyorsan halad, ezért a mi csigáink úgy döntöttek, csiga-versenyfutáson mérik össze erejüket.


Hajrá csiga-bigák!


Olyan játék ez, ahol nem csak az első, hanem az utolsó csiga isgyőzhet.


Felkészülés: A hat csigát, a játék kezdetén, a velük azonos színű, nyíllal jelölt startmezőkre kell felállítani: a piros csigát a piros nyílra, a kék csigát a kék nyílra stb. Hatnál kevesebb játékos esetén is mindig fel kell állítani mind a hat csigát. Kisorsoljuk melyik játékos kezd. Segít egy mondóka: "Csiga-biga gyere ki..." Ilyenkor az a játékos kezd, akit kiszámoltak. A játékosok egymás után dobnak mindkét színdobókockával, a csigákat mindig egy-egy hellyel előrébb tolják a pályáikon. Ha pl. zöldet és sárgát dobott egy játékos, akkor egy mezővel előrébb kell tolnia a zöld és a sárga csigát. Ha mindkét kocka ugyanazt a színt mutatja, akkor ajátékosnak kettővel kell előrébb tolnia az ilyen színű csigát.


A játék vége: Az a játékos nyer, aki elsőként visz át egy csigát a piros-fehér célvonalon. A csiga farkának túl kell jutnia ezen. A célmező színes ponttal van jelölve, így pl. a sárga csigának a sárga színű pontra kell beérkeznie.


A játék játszható úgy is, hogy nem csak az első csiga győz, hanem az is, amelyik utolsóként ér célba. Ez különösen a kissebb gyerekeknek fontos, hogy a játék egészen a végéig izgalmas maradjon. Mindaddig, amíg az utolsó csiga is át nem jutott a célvonalon, mindenkinek dobnia kell a kockával. Ha a kocka olyan színt mutat, amilyen színű csiga már a célvonalon túl van, úgy ezt a színtkihagyjuk és csak azt a csigát mozgatjuk, amelyik még versenyben van. Például: A zöld, a sárga és a piros csiga már beért a célba. Ha valamelyik játékos zöldet vagy kéket dob, akkor csak a kék csigát kell egy mezővel előrébb tolni.


Mivel egy játékosnak sincs saját csigája, a játékot hatnál többen is játszhatják.

Adatok
Márka
Egyéb játék
Cikkszám
RG3093
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!