Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Szűrés
Ár (Ft)
5 489 Ft - 30 990 Ft
Fő anyag
Minta
Kinek keresel?
Méret
Márka
Termék státusza

Babatakarók

Oh azok a gyönyörű babatakarók! Ki ne imádná őket? Ez a szerelem később is megmarad, egy kedves puha takarónkat nem cserélnénk senkivel...


71termék130
71termék130

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy rajongunk a szebbnél szebb takarókért, azon belül pedig különösen a babatakarókért. Azon felül, hogy cukik, tulajdonképpen egy tipikus emléktárgyunk is. Emellett persze elengedhetetlen kellék a babakelengyében. Összeállítottuk a babatakaró 10-es listánkat!

Azon kívül, hogy melegen tartják, körbeölelik kisbabáinkat, gyermekeinket, több funkciót is ellátnak: vannak újszülött fogadó takarók, útközben használós, éjszakára valók, nyunyókák, amit alváshoz, megnyugtatáshoz szeretnek ölelgetni, de vannak a pólyázásra is alkalmas úgynevezett swaddle takarók is. De a babatakarókat terítjük a földre is játszószőnyegként, azok lesznek később a bunkik alapfelszerelései és a játékok főszereplőinek is fontos kelléke.

Sok stílus és anyag közül választhatunk, határt csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat. Mit érdemes figyelembe venni?

Babatakaró anyaga?

A babák érzékeny bőre miatt válassz vegyszermentes, lehetőleg ökotex vagy bio minősítésű anyagból készült babaplédet, mivel ezeknél minimális a bőrirritáció esélye. A műszálas takarókba beleizzad a baba és az izzadsággal a bőrén keresztül felszívódhatnak a ruhájában, vagy a takaróban lévő vegyszerek, mérgező kemikáliák. Ha ajándékba viszed a takarót, erre különösképp figyelj, sose tudni mire allergiás a baba.

Az újszülötteknél és a csecsemőknél a hőszabályzás még fejletlen, ezért olyan anyagot keressünk, amely lélegzik, így nem izzad bele a baba, engedi a levegő áramlását. Ilyen anyagok például:

  • pamut (lehetőleg biopamut vagy ökotex minősítésű)
  • bambusz rayon
  • géz jellegű
  • gyapjú (lehetőleg bio)

Vásárláskor tarts néhány szempontot szem előtt:

  • Légáteresztő, jól szellőző anyag. A babatakaróknál hogy állapítod meg? Nem is annyira nehéz. Tartsd a takarót egy ventillátor elé, és ha érzed a levegő áramlását, akkor ideális lehet melegebb szobába is. De alapvetően a fenti anyagösszetételek légáteresztőek.
  • Anyagösszetétel. Gondold át, hogy milyen éghajlaton éltek, milyen a szoba hőmérséklet, kint, bent, télen vagy nyáron használjátok elsősorban. Általában van téli, átmeneti és nyári könnyű takarója is a babának.
  • Biztonság. Kerüld az olyan babatakarókat, amin lóg valami, gombok, gumik bármi kiálló van rajta. Minden, ami potenciálisan leeshet, leszakadhat, fulladásveszélyt jelenthet.
  • Méret és vastagság. A babatakarók mérete ma már elég széles skálán mozog, a fogadó kistakaró mérete 80×80, vagy 60×90 cm között mozog, de találunk nagyobb vastagabb kivitelű babaplédeket is. A különböző célokra használt takarók különböző méretűek, egy ölelős nyunyóka takaró kisebb, míg egy babapléd 60x95cm általában. A pólyázásra szánt gézes anyagból készült “takarók” 100×100 és 120×120 cm méretűek általában.
  • Stílus. Ez természetesen tőled függ. Gondold át mi illik legjobban hozzátok, a baba többi kis holmijához. Inkább semleges színt szeretnél vagy a lakás színeihez igazítanád, esetleg a babakocsihoz, hordozóhoz, netán az baba nevéhez.

Egy biztos, a babatakaró szimbolikus, én még jóleső érzéssel látom édesanyámnál az én egykori babaplédemet, egy vastag gyapjú, anyagában mintás örök darabot.

Klippan, Disana, Popolini babatakaróink garantált sikert aratnak!