Új termékek

Kategóriák

Gyártók

Honnan, hová, hogyan Öko baba-mama boltunk

A Mamamibolt alakulásakor, több, mint egy évtizede, a kötődő nevelés, a fenntartható babaápolás, a babahordozás, és az egyszerű életmód közel sem örvendtek még olyan óriási népszerűségnek, mint ma. A mamami.hu fórumán frissen anyává vált nők szemléletformáló beszélgetései azonban már akkor életre hívták azt az üzletet, amelynek minden mozzanata magában hordozta az az iránti elköteleződést, hogy a bolt által forgalmazott termékek egyszer majd szélesebb körben is elterjedhessenek.

Pici gyerekek mellől kezdtünk dolgozni ezen a teljes mértékben szívből jövő ügyön, egyre-másra gyűjtögettük magunk köré azokat a dolgokat, amelyek nekünk beváltak, teszteltünk, és folyamatosan kapcsolatban voltunk a vásárlóinkkal is, hogy az ő visszajelzéseik mentén alakulhassunk azzá, ami mögé be tudunk mindig büszkén állni.

Ezekben az években a válaszkészséget nemcsak a gyerekeinkkel gyakoroltuk, hanem minden hozzák forduló családdal szemben is, mert hittünk abban, hogy a vásárlóink igényeinek meghallgatása, és az üzlet életébe való beépítése nélkül nem juthatunk el sehová. A bolt által képviselt ügyek ugyanis közösségi, társadalmi ügyek: a környezetvédelem épp úgy, mint a babák kötődő nevelés szellemiségében való gondozása, a természetes szülés témájának felkarolása, a családok kompentenciájának elismerése és még sorolhatnánk. A szülői tapasztalatokra nem mint vásárlói értékelésekre tekintettünk, hanem valami olyan elemi fontosságú tudásra, amelyet muszáj hasznosítanunk a bolt életében is.


2007 óta 13 év telt el. A zero waste, azaz hulladékmentes életmód, a válaszkész gyermeknevelés napjaink legfontosabb kérdéseivé nőtték ki magukat, már messze nem underground mozgalmak, sőt. Kiemelt fontosságú társadalmi témává váltak.

A saját gyermekeink is megnőttek, a tapasztalataink és a termékek köre is kibővült, de az alapértékek semmit sem változtak. A Mamamibolt működtetői ma, 13 évvel később az ország egyik legnagyobb fenntartható babagondozással és családi élettel foglalkozó webáruházaként is azt tartják a legfontosabbnak, hogy a vásárlók értéket vehessenek kézbe. Olyan értéket, amely a családi élet fejlődéséért és kényelméért van, és emellett nem árt a Földnek sem.

Természetes játékaink, hordozóink, mosható pelenkáink és zero waste termékeink forgalmazása során kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy azok a gyártási folyamattól a szülők vagy gyermekeik kezébe kerüléséig a lehető legfenntarthatóbb utat járják be. Ma is büszkén állíthatjuk, hogy mottónkhoz híven továbbra is otthon vagyunk a kötődő nevelésben.

Szeretettel várunk téged is a Mamamibolt webshopjában és debreceni üzletében egyaránt!

Környezetbarát webshop - mamamibolt.hu

Ha rendeltél már a mamamiboltból, talán te magad is kerültél olyan helyzetbe, hogy amikor a mosható pelenkákra, játékra, hordozóra várva ajtót nyitottál a futárnak, aki boros dobozzal a kezében várt téged. Ne izgulj, pelenka van benne! :) Büszkén mondhatjuk, hogy a webshopból rendelt legtöbb csomagot újrahasznosított dobozban postázunk számotokra. Még mindig használunk új bubis borítékokat, de minimális mennyiségben.

Igazán nagy kihívás egy webshopot a lehető legzöldebben üzemeltetni, és bizony áldozatokkal jár olykor.

Mi például beáldoztuk a színes-csillogó logózott doboz ötletét, bármilyen kecsegtető is, és olyan pakkokat állítunk össze, amelyekhez az anyagot már eleve a körforgásban lévő dobozok szolgáltatják

Újrahasznosított dobozok útja

·      Tőletek! :) A boltban szeretettel várjuk megunt, de állapotú dobozaitokat, hűségpontot adunk cserébe. Köszönjük a lelkes állandó doboz-szállító vásárlóinknak itt is!

·      A beérkező áruk csomagolása, és ezek tömőanyagai sem végzik a kukában - ezeket is újrahasznosítjuk.

·      És hálás szívvel köszönjükBorháló debreceni, Péterfia utcai üzeletének, a Paleo központ szintén debreceni üzletének, akik évek óta hozzák dobozaikat nekünk-nektek, valamint a debreceni Méliusz könyvtárnak és a Klinikáknak a szorgalmas dobozgyűjtést.


Fogadd te is szeretettel ezeket a dobozokat, és ha teheted, add őket tovább. :) 

(Amennyiben esetleg mégsem ilyen dobozban szeretnéd kapni a rendelésed, jelezd nyugodtan ezt nekünk megjegyzésben.)

 

Emellett természetesen a működésünk, folyamataink teljes időtartama alatt kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy óvjuk a Földet.

Hogyan?

·      kétoldalasan nyomtatunk, és csakis azt amit feltétlenül szükséges,

·      szelektív gyűjtjük  a szemetet,

·      biológiailag lebomló vegyszereket használunk,

·      textil törlőkendőket, kéztörlőket használunk,

·      kávét, ha a szomszédos cukrászdából veszünk, visszük a saját bögrénket :)

·      energiatakarékos izzókat használunk, ahol nem neonlámpánk van,

·      van céges kerékpárunk is.

A Mamamibolt életéről sok képet találsz Instagram oldalunkon, kövess minket ott is!