Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Jenga - Natúr

Közkedvelt fajáték mely a koncentrációs készséget, kézügyességet és térlátást is fejleszti.

Várható szállítás
1 hét
Nincs raktáron
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Kicsik és nagyok kedvelt játéka a Jenga. Ez az izgalmas, fajáték garantáltan vidám pillanatokat hoz minden család életébe. Legyen szó kicsikről, vagy nagyokról.


Jenga logikai játék játszható egyedül is, de az igazi móka akkor kezdődik el ha többen is beszállnak a játékba. Két nehézségi szinten játszható logikai játék.


1-es nehézségi szint


A játék megkezdéséhez először a játékosok közül az egyiknek fel kell építenie a 16 szintből, szintenként három elemből álló tornyot, ahol az elemek hosszanti irányban egymás mellett helyezkednek el. A Jenga elemek keskeny hosszú oldaluknál érnek össze, és elhelyezkedésük merőleges az alattuk elhelyezkedő szintre (például, ha az első szint elemei hosszanti irányban észak-dél irányba mutatnak, a második szint kelet-nyugati irányban áll).


2-es nehézségi szint


A játék megkezdéséhez először a játékosok közül az egyiknek fel kell építenie a 12 szintből, szintenként négy elemből álló tornyot, ahol az elemek hosszanti irányban egymás mellett helyezkednek el. A Jenga elemek széles hosszú oldaluknál érnek össze, és elhelyezkedésük merőleges az alattuk elhelyezkedő szintre.


A játék menete


Ha a torony felépült, az a személy kezd, aki a tornyot felépítette. A Jengaban való haladás során minden játékos egyetlen egy elemet vehet ki a torony bármelyik szintjéről (kivéve a legfelső még bejezetlen emelet alatti szintet), és azt a legtetejére helyezi arra törekedve, hogy azt a szintet befejezze és/vagy kiegészítse. A játékosok egy kezüket használhatják az elemek eltávolításához, ami lehet bármelyik kéz, de egy időben csak egyetlen kézzel érinthetik a tornyot. Az elemek megkocogtathatók annak érdekében, hogy a játékos megtalálja azt a laza elemet, melynek eltávolítása nem befolyásolja a torony többi részének stabilitását. Bármelyik elem, amelyik a helyéről elmozdításra került, kimozdított állapotában is otthagyható, ha menet közben mégis úgy tűnik, hogy a torony leborulna az elem eltávolítása után. A kör akkor ér véget, ha a következő játékos megérinteti a tornyot vagy tíz másodperc eltelik az előző játékos utolsó érintése óta, amelyik a kettő közül előbb bekövetkezik


A játék akkor ér véget, ha a torony csak részlegesen is, de leborul - más szóval bármelyik elem leesik róla az éppen kiemelt és felülre helyezendő elemet kivéve. A vesztes az, aki a tornyot ledöntötte (vagy akinek a körén belül a torony ledől). Mindemellett, ha egy vagy több elem leesik, de a játékosok közösen úgy döntenek, hogy azok visszatehetők a toronyra a játék folytatásának érdekében, a játék közös megegyezés alapján folytatható.


 


Tisztása nedves törlőkendővel.


3 éves kor felett ajánljuk!

Adatok
Márka
Fakopáncs
Cikkszám
FK0178
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!