Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Szűrés
Ár (Ft)
999 Ft - 10 501 Ft
Alkalmazási terület
Márka
Termék státusza

Testápoló olajok, vajak

Tudtad, hogy a testápoló vajak és olajok használata előtt érdemes hidrolátumot permetezni a baba bőrére? És a sajátunkra is, az belepaskolni és utána bekenni a bőrfelületet. Csodás hatású,  mélyen hidratál.


29termék129

A babák bőre mikor megszületnek nagyon finom puha, érzékeny, a magzatmáz védő rétegének nagyon fontos szerepe van, ha lehetséges a születéskor nem is kellene megfürdetni a babát, előnyös, ha beszívódhat még a bababőrbe. A magzatmáz 80 százaléka víz, 10 százaléka zsír és 10 százalék fehérje, de tartalmaz E vitamint és olyan fehérjéket, amelyek baktériumokhoz, vírusokhoz és gombákhoz kötődnek, meggátolva azok fertőzőképességét. Születés után védi a bőrt a kiszáradástól, így egyre gyakrabban ismerik fel a szülészeteken, hogy nem érdemes azonnal csap alá tenni a babákat - nem beszélve az anyával való első percek fontosságáról!

Természetes folyamat, amikor az újszülöttnek elkezd hámlani a bőre. Mivel az anyaméhben 9 hónapig a magzatvízben élt, nem újulnak meg úgy a bőrsejtjei, mint nekünk felnőtteknek. Születés után elkezd alkalmazkodni a külvilághoz, ettől van a hámlás, teljesen normális, nem kell megijedni tőle.


A bababőr kiszáradása később szokott előfordulni.
A törzs, a nyak és az arc kiszáradása piros foltok, hámló és akár pikkelyes bőr jelzi a kiszáradást. A legjobb olajok és vajak a természetes alapanyagúak, ezekből válogattuk Nektek a legjobbakat. Sheavaj, mandulaolaj, kókuszolaj, kakaóvaj és illóolajak, Stadelmann német aromakeverékek, Naturamia magyar aromakeverékek, Pranarom keverékek mind megbízható forrás, biztonsággal használható az ajánlat szerint.

Mivel érdemes ápolni a bababőrt?

  • Olyan kozmetikumokat kell választani, amelyek a lehető legkevesebb vegyszert tartalmazzák! Minél tisztább, annál jobb, minél kevesebb összetevő.
  • Fürdés után masszírozd be finom olajjal vagy krémmel a babád bőrét,  a víz náluk is szárít!
  • A ruházat is fontos. Kerüld a műszálas anyagokat, inkább a pamut, gyapjú vagy selyem babaruhákat válaszd. A ruhák mosásánál is minél kevesebb kemikáliát használj. Ehhez a Mosás kategóriában találsz jókat.
  • Párásítás is segít megelőzni a kiszáradást.
  • Ne fürdessük feltétlen minden nap, és sok ideig a babát, mert könnyen lemoshatjuk a meleg vízzel a bőrén lévő olajokat, amelyek védik a bőrét a kiszáradástól. A langyos, kézmeleg víz a legideálisabb a fürdetéshez.
  • Virágvízzel (legjobb rózsa vagy levendula) permetezni a baba bőrét a testápoló vaj, vagy olaj előtt.