Új termékek

Megtekintett termékek

Járgányok

Leértékelések

Gyártók

Grimm's kis kerekes jachtok 4db

GR09316

Kézzel megmunkált fa játék, Grimm's vitorlás flotta. Négy vitorlás négy kapitánnyal, szárazföldön keréken gurulnak, vízen pedig úsznak.

Bővebb leírás

Márka: Grimm

Rendelhető 6-8 hét

Ennek a terméknek a megvásárlásával 284 hűségpont kapható. A kosarad összesen 284 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 670 Ft‎.


28 490 Ft‎

Egyéb infó

Itt egy egész vízi csapat, négy vitorla a szélben dagad. Szárazföldön keréken szálguldanak, a fürdőkádban pedig szelik a habokat. Olyan nagy a csapat, hogy többen is játszhattok, mindenkinek lesz egy saját vitorlása!

A négy vitorláshoz négy kapitány tartozik, színek szerint mindenkinek megvan a saját járműve. Különlegességük, hogy mindegyikük különböző, Európában őshonos fából készül. Minden darab kézzel van faragva, így mind egy picit más, apró részleteiben. Élénk szivárvány színük, egyediségük szemlélteti a Grimm's világának színességét és a diverzitás természetességét. A babák minimalista alakja, kifejezéssel fel nem ruházott arca a NYÍLT VÉGŰ JÁTÉKOK sajátossága: a játékot nem tereli meghatározott mederbe, hanem engedi, hogy a gyerekek határtalan fantáziájuk segítségével bármilyen tulajdonsággal felruházzák a szereplőket. Így akármelyik baba lehet szomorú vagy vidám, nő vagy férfi, lehet masiniszta, utazó, bárki és bármi. 

A jachtok szárazföldön gurulnak, a vízen pedig lebegnek. Az első használat előtt óvatosan be kell kalapáccsal szorítani a vitorlát a helyére. Idővel a fa tágulni fog, így az árbócot újra ki lehet majd venni. 

Fontos, hogy a játék vízi használat után lehetőleg szobahőmérsékleten száradjon meg, semmiképpen sem hőhatásnak kitéve, fűtőtestre téve vagy a napon, mert a fa a hirtelen hőtől megrepedhet.

A készlet 8 darabos: 4 fa hajó 4 figurával
Faanyag: rendelkezésre állástól függően 3 különböző, Európában őshonos fafajta, melyek fenntartható erdőgazdaságból származnak (hársfa, juharfa, bükkfa, cseresznyefa, égerfa).
Anyagok: egészségre ártalmatlan vízbázisú festék, növényi alapú olaj
Méretek: hajó hossza 18 cm, magassága 22 cm, babák magassága 6,5 cm, átmérője 3 cm
Ajánlott életkor: 2 éves kortól

Ismerd meg a gyártót!

A Grimm’s egy családi kézben lévő fajáték készítő manufaktúraként indult a sváb Alpok lábánál és mára világszerte ismertté vált egyedi forma- és színvilágú játékaival, melyek a fenntarthatóság és természetesség jegyében készülnek.

Fenntartható játékok

Minden részlet kézzel készül és a tervezéskor arra törekednek, hogy a játék időtálló legyen, így készül a Grimm’s szivárvány egyetlen, évtizedeken át nevelt nyírfa vastag törzséből. Ha egy játék eltörik,
meg lehet ragasztani, erre való a Grimm’s elsősegély csomag.

Fenntartható design

A Grimm’s játékok nem egy múló divathullám darabjai, úgynevezett nyílt végű játékok. Azért olyan különlegesek, mert az ilyen játékok a letisztult és minimalista formatervezés által határtalan teret engednek a képzeletnek. Így egy Grimm’s hosszú évekre szól, mert ahogyan változik a gyermek, úgy változik világképével együtt a játék is. Újabb és újabb játékokba lehet vele fogni, nem lehet megunni.

Fenntartható erőforrás

A Grimm’s játékok gyártása során napenergiát hasznosítanak. Kimaradó faanyaggal biztosítják a boszniai gyárépület fűtését és a raklapok is abból készülnek. Újrahasznosítható csomagolóanyagokat használnak és újrahasznosított papírt. A különlegesen élénk Grimm’s színek festéséhez egészségre ártalmatlan, környezetbarát úton
előállított festéket használnak.

Társadalmi szerepvállalás

A fenntarthatóság szempontjából fontos, hogy a felelős szemlélet a gyártás mellett társadalmi szinten is megjelenjen. A Grimm’s az alkalmazottait is hozzásegíti a zöldebb élethez, például biciklit biztosít munkába járáshoz. Támogatja a fogyatékkal élők munkavállalását a gyártásban, leginkább a festésben és csomagolásban. Rendszeresen vesz részt adományozásban és jótékony tevékenységben. Mindig azt az elvet követi, hogy a már meglévő, saját erőforrásait fordítsa növekedésre, mert ez a szemlélet a fenntarthatóság kulcsa, így válik igazán zölddé és nyereségessé, így tud a legtöbbet adni és ennek köszönhetően hosszú időn keresztül fennmaradni.

Fenntartható erdők

Az FSC (Forest Stewardship Council) a környezetbarát, hasznos és gazdaságilag életképes erdőgazdálkodást hivatott jelölni. Az FSC logóval ellátott termékek garantáltan nem a természet kimerítése által kinyert fából készülnek.

ACCREDITATIONS-FSC.png

Olvasnál a témában? Ajánljuk a mamami.hu cikksorozatát!

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - I.

A változatosság gyönyörködtet

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - II.

A nyílt végű játékok

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - III.

Fenntarthatóság a játékok világában
10666_Baulatten_natur_st1-1-1024x1024.jp Art100006BFD451A29904BFDAA434BC78047827F Untitled-design-1.png

ELOLVASOM

ELOLVASOM

ELOLVASOM

Hozzászólások

Írd meg véleményed

Grimm's kis kerekes jachtok 4db

Grimm's kis kerekes jachtok 4db

Kézzel megmunkált fa játék, Grimm's vitorlás flotta. Négy vitorlás négy kapitánnyal, szárazföldön keréken gurulnak, vízen pedig úsznak.

Írd meg véleményed

Kellékek

19 hasonló termék: