Új termékek

Megtekintett termékek

Kiegészítők

Gyártók

Gyapjúviasz ( gyapjúzsír, lanolin ) Nagyobb

Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)

LAN50

Gyógyszertári minőségű 100% gyapjúviasz (gyapjúzsír) gyapjú pelenka külső lanolinozásához (impregnálásához).

Bővebb leírás

Márka:

KÉSZLETEN

Ennek a terméknek a megvásárlásával 9 hűségpont kapható. A kosarad összesen 9 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 21 Ft‎.


990 Ft‎

Egyéb infó

gyapjúviasz (más néven gyapjúzsír) a gyapjútermelés mellékterméke. 100 kg gyapjúból 2-4 kg gyapjúviasz nyerhető. A gyapjúviasz tartja puhán a gyapjút és védi meg az átázástól. 

Van aki a gyapjúzsírt egyszerűen lanolinnak nevezi, de  a lanolin nem 100% gyapjúviasz, hanem lényeges mennyiségű vizet is tartalmaz. Gyapjú külső impregnálásához ezért inkább a 100% gyapjúviaszt ajánlott.

A gyapjúviasz sárgásfehér színű, csaknem szagtalan, 38-40 °C-on megolvadó zsírszerű, sűrű anyag.

Az általunk kínált gyapjúviasz vegytiszta, gyógyszertári minőségű és gyapjú pelenka külső lanolinozására (impregnálására) kínáljuk.

 

Lanolinozás menete: a gyapjúkülsőt kifordítjuk, előveszünk egy akkora műanyag tálat, mint ő maga és annyi vizet töltünk bele, amennyi véleményünk szerint éppen el fogja lepni a gyapit. 

Forró vizet öntünk a tálba (de legalább ugye 40 fokosat), hogy a diónyi gyapjúviasz, amit beleteszünk, hamarabb oldódjon. Egy csepp mosogatószer vagy sampon még jobban segít az oldódásban. 
Amikor teljesen feloldódott az gyapjúviasz és langyosra hűlt a víz, beletehetjük a kifordított gyapjúkülsőt. Belenyomkodjuk, megfordítjuk és így hagyjuk fürdeni. Kétóránként érdemes megfordítani a kb. 12 órás áztatás alatt (van aki szerint 3-4 óra is elegendő). Praktikus reggel kezdenünk, így estére bevonja az anyagot a gyapjúviasz és kivehetjük a tálból.

Az idő leteltével kivesszük, kinyomkodjuk belőle a vizet, érdemes egy törölközőbe csavarva felszívatni belőle a vizet. 
Száradása meglehetősen hosszú, 1-2 nap, a hőmérséklet függvényében. Forró helyre, mondanom sem kell, tilos rakni, mert egyből összekapja a szálakat!

Ha megszáradt, csavarjuk egy tetrapelenkába, hogy a ragadós réteg megszűnjön, ne a body-ra kerüljön. Kifordítjuk és irány a babafenék – vagyis a nadrágpelus!

Ajánlott gyapjú pelenkakülsők: Disana, Lenya

 

Tömeg: nettó 50g

Tárolás: zárt edényben, hüvős (max. 25 °C), száraz helyen tárolandó.

Felhasználható: gyártástól számított 2 évig.

Hasznos útmutató video a lanolinozásról itt.

Hozzászólások

Írd meg véleményed

Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)

Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)

Gyógyszertári minőségű 100% gyapjúviasz (gyapjúzsír) gyapjú pelenka külső lanolinozásához (impregnálásához).

Írd meg véleményed

Kellékek

30 hasonló termék: