Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)
Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)
1 290 Ft

Gyapjúviasz (gyapjúzsír, lanolin)

Gyógyszertári minőségű 100% gyapjúviasz (gyapjúzsír) gyapjú pelenka külső lanolinozásához (impregnálásához).

Kiszerelés
50 g
Várható kiszállítás
2024.04.01
Raktáron
1 290 Ft
Egységár: 26 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek


gyapjúviasz (más néven gyapjúzsír) a gyapjútermelés mellékterméke. 100 kg gyapjúból 2-4 kg gyapjúviasz nyerhető. A gyapjúviasz tartja puhán a gyapjút és védi meg az átázástól. 


Van aki a gyapjúzsírt egyszerűen lanolinnak nevezi, de  a lanolin nem 100% gyapjúviasz, hanem lényeges mennyiségű vizet is tartalmaz. Gyapjú külső impregnálásához ezért inkább a 100% gyapjúviaszt ajánlott.


A gyapjúviasz sárgásfehér színű, csaknem szagtalan, 38-40 °C-on megolvadó zsírszerű, sűrű anyag.


Az általunk kínált gyapjúviasz vegytiszta, gyógyszertári minőségű és gyapjú pelenka külső lanolinozására (impregnálására) kínáljuk.


 


Lanolinozás menete: a gyapjúkülsőt kifordítjuk, előveszünk egy akkora műanyag tálat, mint ő maga és annyi vizet töltünk bele, amennyi véleményünk szerint éppen el fogja lepni a gyapit. 


Forró vizet öntünk a tálba (de legalább ugye 40 fokosat), hogy a diónyi gyapjúviasz, amit beleteszünk, hamarabb oldódjon. Egy csepp mosogatószer vagy sampon még jobban segít az oldódásban. 
Amikor teljesen feloldódott az gyapjúviasz és langyosra hűlt a víz, beletehetjük a kifordított gyapjúkülsőt. Belenyomkodjuk, megfordítjuk és így hagyjuk fürdeni. Kétóránként érdemes megfordítani a kb. 12 órás áztatás alatt (van aki szerint 3-4 óra is elegendő). Praktikus reggel kezdenünk, így estére bevonja az anyagot a gyapjúviasz és kivehetjük a tálból.


Az idő leteltével kivesszük, kinyomkodjuk belőle a vizet, érdemes egy törölközőbe csavarva felszívatni belőle a vizet. 
Száradása meglehetősen hosszú, 1-2 nap, a hőmérséklet függvényében. Forró helyre, mondanom sem kell, tilos rakni, mert egyből összekapja a szálakat!



Ha megszáradt, csavarjuk egy tetrapelenkába, hogy a ragadós réteg megszűnjön, ne a body-ra kerüljön. Kifordítjuk és irány a babafenék – vagyis a nadrágpelus!


Ajánlott gyapjú pelenkakülsők: Disana, Lenya


 


Tömeg: nettó 50g


Tárolás: zárt edényben, hüvős (max. 25 °C), száraz helyen tárolandó.


Felhasználható: gyártástól számított 2 évig.


Hasznos útmutató video a lanolinozásról itt.




Adatok
Márka
Mamami
Cikkszám
LAN50
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írtál véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Zsuzsa
2022.12.20
Csatlakozom az előttem leírt véleményhez. Én is kenőcsöt készítek belőle, én sem kaptam gyógyszertárban. A kence már el is készült, és nagyon jól sikerült. A gyapjúzsír az ígért remek minőség.
Balhegy Ottó József
2022.08.14
Köszönom, hogy Önöknél kaphattam minden könyörgés nélkül gyapjúzsírt, ugyanis a gyógyszertárakban mereven elzárkóznak az eladásától.Pedig ėn magáncélra vásárolok 2oo gr-ot,amelyből általam kikísérletezett kenőcsöt készítek a magam bajára.Köszönöm kedves kiszolgálásukat !