Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Szűrés
Ár (Ft)
349 Ft - 14 991 Ft
Fő anyag
Minta
Kinek keresel?
Márka
Termék státusza

Törlőkendők, popsitörlők

24termék124

Ha már mosható pelenkát használunk, magától értetődik, hogy a popsitörlőket is egyszerűbb és környezetbarátabb kimosni a pelusokkal együtt, mint eldobni. Az eldobható törlőkendőket több teszt során vizsgálták, és elmondható hogy a legtöbb márka tartalmazott kritikus összetevőket.

Allergizáló összetevők

Azt, hogy mely anyagok válthatnak ki allergiás tüneteket, egyénenként változó. Mégis vannak olyan összetevők, amelyek a vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel sokaknál kiválthatnak allergiás reakciókat. Ez leginkább a mesterségesen hozzáadott illatanyagokra, így például a Geraniol, egyes tartósítószerekre (így a Benzyl Alcoholra vagy a Methylisothiazolinone-re) jellemző.

A kereskedelmi forgalomban levő kozmetikumok, tisztítószerek és higiéniás termékek nagy részében található illatanyagok jórészt szintetikus illatanyagok, amelyek igen sok összetevőből állhatnak. Ezeket a csomagoláson általában Parfum vagy Fragrance összefoglaló névvel jelzik, így azokból nem derül ki a részletes összetételük.

Mivel a mesterséges illatanyagok, vagy azok összetevőinek egy része allergiás reakciókat válthat ki, illetve a törlőkendők esetében egy fölösleges, de kockázatos kényelmi funkciót szolgálnak.

A legtöbb eldobható törlőkendő visszazárható műanyag tasakban kerül forgalomba.

A nyitogatások alkalmával a csomagban levő kendők bakterializálódnak, hiszen egyrészt minden nyitáskor reakcióba lépnek a levegővel és annak szennyezőivel, másrészt kezünkkel is akaratlanul bevisszük a pelenkázás koszát.

A gyermekorvos tanácsai szerint a törlőkendők jól kiválthatóak sima, textil popsitörlőkkel és csapvízzel, de otthon legjobb megoldás, ha egyszerűen a mosdó felé hajolva megmossuk a baba popsiját.