Új termékek

Megtekintett termékek

Kirakók

Leértékelések

Gyártók

Grimm's nagy Goethe színkör

GR43260

Nagyméretű kirakó a Grimm's-től, kézzel készített és festett Waldorf játék. A nagy Goethe színkör csodás formákat képez, a fantáziára van bízva, mi minden készülhet belőle!

Bővebb leírás

Márka: Grimm

KÉSZLETEN

Utolsó darabok az áruházban

Ennek a terméknek a megvásárlásával 212 hűségpont kapható. A kosarad összesen 212 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 500 Ft‎.


21 290 Ft‎

Egyéb infó

Tudtátok, hogy a színtan Johann Wolfgang von Goethe, a nagy német költő nevéhez köthető? Egész életében foglalkozott a színek kutatásával és az emberre tett hatásukkal. 

A Goethe-féle színkör elsődleges színei a sárga, a kék és a bíbor. A sárga a legfényesebb és a legtisztább szín. A meleg sárga poláris ellentéte a hideg kék. A bíbor pedig a közbülső szín, amely a negatív és pozitív oldalhoz egyaránt tartozik.  A Goethe-féle színkör másodlagos színei a sárgásnarancs, a kékesvörös (ibolya) és a zöld. A színkörben ezek az elsődleges színek között helyezkednek el.

A gyerekek a Goethe kirakó segítségével merülhetnek el a színek világában, megismerhetik a színek egymással való kapcsolatát.

Ötletek játékos tanuláshoz:

- Keverjétek össze a kirakó darabjait. A feladat az, hogy kirakjátok a színkört: először az alapszíneket, majd velük szemben a kiegészítő színpárokat.

- Válogassátok ki az alapszíneket. Ezután azt a színt kell megkeresni, ami két szín keveredéséből keletkezik. Segítségképp használhattok vízfestéket: két szín, például a piros és a kék keveredéséből a lila fog megszületni.

Ez a látványos Goethe színkör segít a gyerekeknek a színekhez kapcsolódni, közben pedig elősegíti a térbeli látásmód és a logikus gondolkodás fejlődését.

24 darabos kirakó, fa keretben
Anyagok: hársfa, egészségre ártalmatlan vízbázisú festék, növényi összetételű olaj
Méretek: átmérő 28 cm, elemk vastagsága 2 cm

Ismerd meg a gyártót!

A Grimm’s egy családi kézben lévő fajáték készítő manufaktúraként indult a sváb Alpok lábánál és mára világszerte ismertté vált egyedi forma- és színvilágú játékaival, melyek a fenntarthatóság és természetesség jegyében készülnek.

Fenntartható játékok

Minden részlet kézzel készül és a tervezéskor arra törekednek, hogy a játék időtálló legyen, így készül a Grimm’s szivárvány egyetlen, évtizedeken át nevelt nyírfa vastag törzséből. Ha egy játék eltörik,
meg lehet ragasztani, erre való a Grimm’s elsősegély csomag.

Fenntartható design

A Grimm’s játékok nem egy múló divathullám darabjai, úgynevezett nyílt végű játékok. Azért olyan különlegesek, mert az ilyen játékok a letisztult és minimalista formatervezés által határtalan teret engednek a képzeletnek. Így egy Grimm’s hosszú évekre szól, mert ahogyan változik a gyermek, úgy változik világképével együtt a játék is. Újabb és újabb játékokba lehet vele fogni, nem lehet megunni.

Fenntartható erőforrás

A Grimm’s játékok gyártása során napenergiát hasznosítanak. Kimaradó faanyaggal biztosítják a boszniai gyárépület fűtését és a raklapok is abból készülnek. Újrahasznosítható csomagolóanyagokat használnak és újrahasznosított papírt. A különlegesen élénk Grimm’s színek festéséhez egészségre ártalmatlan, környezetbarát úton
előállított festéket használnak.

Társadalmi szerepvállalás

A fenntarthatóság szempontjából fontos, hogy a felelős szemlélet a gyártás mellett társadalmi szinten is megjelenjen. A Grimm’s az alkalmazottait is hozzásegíti a zöldebb élethez, például biciklit biztosít munkába járáshoz. Támogatja a fogyatékkal élők munkavállalását a gyártásban, leginkább a festésben és csomagolásban. Rendszeresen vesz részt adományozásban és jótékony tevékenységben. Mindig azt az elvet követi, hogy a már meglévő, saját erőforrásait fordítsa növekedésre, mert ez a szemlélet a fenntarthatóság kulcsa, így válik igazán zölddé és nyereségessé, így tud a legtöbbet adni és ennek köszönhetően hosszú időn keresztül fennmaradni.

Fenntartható erdők

Az FSC (Forest Stewardship Council) a környezetbarát, hasznos és gazdaságilag életképes erdőgazdálkodást hivatott jelölni. Az FSC logóval ellátott termékek garantáltan nem a természet kimerítése által kinyert fából készülnek.

ACCREDITATIONS-FSC.png

Olvasnál a témában? Ajánljuk a mamami.hu cikksorozatát!

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - I.

A változatosság gyönyörködtet

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - II.

A nyílt végű játékok

Mit tanultam a
Grimm's játékoktól? - III.

Fenntarthatóság a játékok világában
10666_Baulatten_natur_st1-1-1024x1024.jp Art100006BFD451A29904BFDAA434BC78047827F Untitled-design-1.png

ELOLVASOM

ELOLVASOM

ELOLVASOM

 

Hozzászólások

Írd meg véleményed

Grimm's nagy Goethe színkör

Grimm's nagy Goethe színkör

Nagyméretű kirakó a Grimm's-től, kézzel készített és festett Waldorf játék. A nagy Goethe színkör csodás formákat képez, a fantáziára van bízva, mi minden készülhet belőle!

Írd meg véleményed

Kellékek

19 hasonló termék: