Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Városi állatok
Városi állatok
1 800 Ft

Városi állatok

Városi állatok
Városi állatok
Városi állatok

Aranyos lapozgató a városban élő "állatokról" Demény Péter tollából Orosz Annabella rajzaival.

Várható kiszállítás
2024.04.01
Raktáron
1 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

„A porszívót, azt, tudja, kérem szépen,/ békén kell hagyni mindig mindenképpen,/ mert abban szüntelenül ott a morgás,/ vén oroszlán, kit meggyötört a sok rács.// Érdekes ló a vasaló,/ nem gyermek kezébe való,/ kés, villa, olló, vasaló,/ ez mégis milyen zavaró,/ ha a kezembe nem való,/ minek is van a vasaló?!”

 

Ilyen és hasonló titokzatos, zúgó, búgó, tejet melegítő, ruhát tisztáló élőlények népesítik be azt a teret, amelyben Demény Péter gyermekversének rejtett alanya – a világra rácsodálkozó kisgyermek – él. A versnyelv zeneiségével és a nyelvi humorral kiszámítottan játszó Városi állatok nem szokványos formában – lapozóként – jut el a gyerekekhez.

 


Ez egy „hat szereplős” vers, amelyben, talán egy második emeleti háromszobás „állatkertben”, a gyermeki képzelet szervezte panel-szafarin megelevenedik a porszívó, ez a ronda, nyűgös állat, méhrajként zümmög a mikró, ha éppen nem csendet kavargat, a mosógép zsivajgó bivaly, apa mobilja – egyszerűen tiltott, a tévé kenguru-zsebéből hol ez, hol az ugrik elő, a vasaló meg teljesen fölösleges ló, mivel abszolút tilos még hozzáérni is.

 

Demény Péter verséhez Orosz Annabella grafikusművész színes, részletekkel játszó, rendkívül kreatív, továbbgondolásra és önálló, akár a szövegtől is független játékra ösztönző illusztrációi társulnak. Ehhez hasonló módon maga a lapozó is bír „nem kizárólag rendeltetésszerű” funkcióval, és erről is beszélnünk kell: ez a könyv lehetőséget ad az önálló lapozásra, forgatásra, tehát a lapozó eszközként bevonható a játékba. Figyelembe véve, hogy a célközönség a legfiatalabb, 1–6 éves korosztály, az egyszerre könyvként és játékszerként kézbe vehető lapozó szerepe kiemelten fontos a könyvvel való későbbi kapcsolat kialakulásában. Mivel felolvassák neki, a gyerek nyelvi készségeinek megalapozása mellett az auditív emlékezet fejlesztésében is nagy szerepet játszik, a művészi illusztrációk pedig a vizuális kultúrájának megalapozását és fejlődését segítik. Ugyanakkor a lapozót forgatva könnyen csatol jelentéstartalmakat az őt körülvevő világ elemeihez.

 

 

 

Illusztrálta: Orosz Annabella

 

Formátum: 190 x 162 mm
Terjedelem: 12 oldal, színes illusztrációkkal
Kivitelezés: lapozó


Demény Péter

Gutenberg Kiadó, 2017

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9786069001059
Cikkszám
9786069001059
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!