Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese
Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese
3 990 Ft

Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese

Mesék Illyés Gyula tollából.

Várható kiszállítás
2024.04.22
Raktáron
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Kinek ne lenne ismerős  a Kisgömböc, Kacor király, vagy Erős János meséje? Ezeket mind mind megtalálhatjuk ebben a a kötetben, melyet Szántó Piroska rajzai ékesítenek.


Ezek a mesék a tizennégymilliós magyarság megtelepülésének legkülönbözőbb tájain teremtek; magukon hordják így e tájak sajátos mondatalakítását, nyelvi zeneiségét és - gyakran csak e tájakon értett - szavait.


Egységesíteni, mindnyájunk számára azonnal érthetővé akartam tenni őket, úgy mégis, hogy a sajátosságukat megőrizzék. Hisz egy nemzet annál szervesebb, minél sokszerűbb; szellemileg annál gazdagabb és szabadabb, minél összetettebb, sőt tarkább; akár a festő a színeivel. S azután: ezekben a nem ma keletkezett mesékben csaknem teljességgel áll még a különös törvény: nyelvünk finomságainak megalkotói, legművészibb mesterei nem is oly rég népünk legelnyomottabb, "legkulturáltabb" rétegének milliói voltak, a szegényparasztok. E mesterfogásoknak csak töredékeit is megőrizni nemzeti kötelesség, akár a műemlékvédelem. - Illyés Gyula

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789634156680
Cikkszám
9789634156680
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!