Ingyenes szállítási lehetőség már 20 000 Ft felett. - Debreceni személyes átvétel továbbra is működik!

Deja-vu teafa illóolaj - 10 ml
Deja-vu teafa illóolaj - 10 ml
1 890 Ft

Deja-vu teafa illóolaj - 10 ml

100% tisztaságú teafa olaj. 

Alkalmazási terület
Vírusölő, Fertőtlenítő, Gyulladáscsökkentő, Fájdalomcsillapító
Kiszerelés
10 ml
Várható kiszállítás
2024.03.21
Raktáron
1 890 Ft
Egységár: 189 000 Ft/liter
A vásárlás után járó pontok: 57 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A teafa túlnyomórészt Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos, de ma már sok országban termesztik. Olaját a növény leveleiből nyerik vízgőzdesztillációval.


Erős, szúrós, a kámforhoz hasonlító illata összetéveszthetetlenül, jellegzetesen orvosságszagú. Már az ausztrál őslakosok is felismerték számtalan jótékony hatását.


A friss, fűszeres, kámforos illatú illóolaj gátolja a vírusok, baktériumok és gombák fejlődését. Megfázás, meghűlés esetén párologtatáshoz, inhaláláshoz és bedörzsöléshez is használható.


Hatásai:



  • széles spektrumú baktérium-, vírus-, gomba és parazitaölő

  • fertőtlenítő

  • gyulladáscsökkentő

  • fájdalomcsillapító és idegerősítő


Alkalmazása:


A teafaolaj az illóolajos házipatikában nélkülözhetetlen. Egyike azon kevés illóolajnak, melyet tisztán, hígítatlanul is használhatunk a bőrre közvetlenül.


Erőteljes antimikrobás tevékenysége véd az összes fertőző organizmus ellen.


Párologtatása segít meggátolni a levegő útján terjedő fertőzéseket.


Helyi ecsetelőként vagy lemosóként gyógyítja a lábgombát, a herpeszt, a rovarcsípést, a pattanásokat és a horzsolásokat.


Kisebb sebek esetében gyógyításukra hígítatlanul alkalmazható.


Húgyúti és nőgyógyászati fertőzések esetében ülőfürdőbe tehetjük.


Felületek lemosására, felmosóvízbe, ruhák öblítővizébe tehetjük fertőtlenítő hatása miatt.


Torokgyulladásnál egy pohár sós vízbe tett 2-3 csepp illóolajjal gargarizáljunk.


Légtérfertőtlenítő permet, légfrissítő is készíthető segítségével, karakteres illatát más, kellemesebb illóolajokkal érdemes kompenzálni. 


Erőteljes illata miatt masszázskeverékekben más, kellemesebb illatokkal érdemes keverni.


Mellékhatás:



  • Nem ismert, de mivel egyéni érzékenység előfordulhat, kérlek, első alkalom előtt végezz bőrpróbát!

  • A terhesség első három hónapjában ne alkalmazd!


Ideális mosható pelenkák tárolásához.


Adagolás: néhány csepp a vödörbe a pelenkákra.


 


teafa (Melaleuca alternifolia) Ausztráliában őshonos növény, melynek girbe-gurba törzsét vastag, papírszerű kéreg borítja. A leveleiből előállított olaj rendkívül erős fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik; gyógyhatását az ausztrál őslakosok régóta ismerték és hasznosították.


A teafa elnevezés viszont nem tőlük ered. Az 1770-es években Ausztráliába érkező Cook kapitány figyelte meg, hogy a bennszülöttek a fa leveleiből teát készítenek, így a növényt az angolok teafának (tea tree) nevezték el. Ám a teafaolaj gyógyhatásai nem igazán voltak ismertek mindaddig, míg az 1920 körül Arthur Penfold, ausztrál kémikus kutatásai rá nem világítottak antiszeptikus tulajdonságaira.


Bár a teafa illóolajának hatóanyagait elsősorban vírusok, gombák és baktériumok ellen vetik be az orvosok és kozmetikumgyártók; a természetes megoldásokat előnyben részesítők tábora háztartási célokra is felfedezte magának. Hiszen nem csak mesterséges - egészségünkre és környezetünkre is károsan ható - kemikáliákkal lehet tisztán tartani otthonainkat, hanem olyan természetes anyagokkal is, mint az ecet, citromsav, szódabikarbóna vagy éppen a teafaolaj. Ráadásul az ilyen szerek használata legtöbbször nem csak környezetkímélőbb, de olcsóbb is a boltban kapható vegyszerekénél. A teafaolaj tehát több területen is jól hasznosítható, ha takarításról van szó.


 


Fürdőszoba


A teafa olaja hatékonyan pusztítja többek közt a vizes helyiségekben megtelepedő baktériumokat és penészgombákat. Utóbbi eltávolításához spricceljünk kb. fél deci ecet és néhány csepp teafaolaj keverékét a penészes területre, hagyjuk hatni legalább fél órát, majd töröljük le a penészmaradványokat (makacsabb folt esetén többször megismételhető az eljárást). Ha nehezen hozzáférhető részen telepedett meg a penészgomba, csepegtessünk rá hígítatlan olajat, majd fél óra múlva öblítsük le a területet.


Hígítva felhasználható kád, mosdókagyló és wc áttörlésére is. Ehhez 1 - 1,5 liter vízhez kb. 3-5 csepp olajat kell keverni.


Antiszeptikus hatásának köszönhetően nemcsak elnyomja, de meg is szünteti a szagokat, így remek alternatívája a mesterséges illatosítóknak. A levegőt is fertőtleníthetjük vele, ha az olajat aromalámpában párologtatjuk.


Felmosás


Egy vödör forró vízbe tegyünk 2 evőkanál szódabikarbónát és 2-4 csepp teafaolajat. A forró víz és a szódabikarbóna oldja a zsírt, a teafa fertőtlenít és illatosít.


Mosás


A bolti öblítőszerek természetes alternatívája az ecet, amit mosásnál az öblítőrekeszbe kell önteni. Illatosít és fertőtlenít ha 2-5 csepp teafaolajat adagolunk hozzá.


Utóbbi nagyon jó megoldás a mosható pelenkát használó édesanyák számára is, hisz a teafaolaj a szintetikus szerekkel szemben nem terheli a babák bőrét. A teafaolaj nem károsítja a szöveteket, fertőtlenítés után pedig nem okoz allergiás bőrkiütéseket.


Konyha


Adjunk néhány csepp olajat meleg vízhez, és használjuk a konyhai munkalap, vágódeszka fertőtlenítésére.


Mosogatószer is készülhet házilag, teafaolajjal. Ehhez áztassunk ki 4 db mosódiót fél liter forró vízben, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjunk hozzá 3 evőkanál mosószódát, és keverjük addig, míg teljesen fel nem oldódik. A végén adjunk hozzá 1 csepp teafaolaj és egy kis evőkanál ecet. A zsíros edényeket is hatékonyan mossa el.


Rovarok


Akárcsak a levendula illatát, a teafaolaj karakteres illóanyagait sem kedvelik a különféle rovarok, kártevők. Hangyaméreg és egyéb szintetikus méreganyagok helyett teafaolajat használhatjuk természetes rovarriasztóként: tegyünk 1-2 csepp olajat a hangyák „útvonalára”, s hamarosan szedik is a sátorfájukat. De olajos vattával is áttörölhetjük az érintett részeket, vagy azokat a „bejáratokat” (falrepedések, ablakkeret, ajtó, stb.) ahol a rovarok megjelennek.


Fontos, hogy csak jó minőségű, 100 %-os illóolajokat használjunk, hiszen a szintetikus úton előállított változatok nem rendelkeznek ugyanazzal a hatással, mint a természetes olajok.


 


10 ml


 

Adatok
Márka
Deja-vu
Cikkszám
DEJATEAFAO10
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!