Mosódió 500 g
Mosódió 500 g
3 290 Ft

Mosódió 500 g

Az Indiából származó mosódió természetes megoldást jelent ruháink tisztántartására, nem vegyszer, 100 %-ban lebomlik, és ami a legfontosabb, nem károsítja a környezetet!

Kiszerelés
500 g
Várható kiszállítás
2024.04.18
Raktáron
3 290 Ft
Egységár: 6 580 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 49 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Egyre elterjedtebb a mosódió használata. Környezetbarát és bőrbarát egyszerre.


Baktériumölő hatása ismert, a ruhákat kíméletesen tisztítja, megőrzi az anyagok lágyságát, ezért nem szükséges öblítőt használni mellette, kellemes illatú lesz tőle a ruhanemű.


A mosódió környezetbarát, a természetben 100%-ban lebomló növény. A mosódiót mosáshoz allergiások és a különféle bőrbetegségekben (ekcéma, neurodermitis) szenvedők is választhatják, mert nem idéz elő bőrirritációt. 


A mosódió "hatóanyaga" a diócskák héjában található saponin.


Első alkalommal a növény még ragadós és fényes, majd mosásról mosásra lassan kifogy a szappnatartalma, a mosódióhéj elvékonyodik és száraz lesz.


A természet gondoskodik mindenről, amire szükségünk van: az indiai dióféle héját évszázadok óta használják mosáshoz, mert semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz, viszont szappanos, olcsó és jól működik. 


Aki nem a tévéreklámok árát és a színes csomagolást, látványos reklámhadjáratokat, valamint a sok fölösleges adalékanyagot szeretné megfizetni, hanem a tiszta, friss ruháit, azok számára ajánljuk a mosódiót. 


A szappan minden "hagyományos" mosószer összetevője, azonban a mosódió semmi egyéb adalékot nem tartalmaz, csupán a tisztító szappant.


Mit használjunk a mosódió mellé?


Ha illatos ruhákat szeretnénk, használjunk öblítésre 1 dl ecetet vagy citromlevet mosóparfümmel vagy a szokásos öblítőből az eddigi adag felét tegyük a gépbe.


fehér ruhák mosásánál, hogy megőrizzék színűket, 1-2 kanál sütőport vagy mosószódát, illetve aktív oxigénes fehérítőből 2 evőkanállal kell a mosószer adagolóba tenni. Ezek nálunk mind beszerezhetőek.


A mosódió használata


tegyünk 1 kis vászontasakba 6-7 mosódióhéjat és a dobjuk a csomagot a ruhák közé. Futtassuk végig a mosási programot, a csomag mindvégig a mosógépben maradhat. Az öblítés során, mely hideg vízzel történik, már nem oldódik ki további szappan a csomagból. 40 C fokon 3-szor, magasabb hőmérsékleten 2-szer felhasználható ugyanaz a csomag mosódió. A többszöri használat után ki lehet dobni a  héjakat a komposztba vagy a kertbe.


A mosódió használata különösen ajánlott az ekcéma és más bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére, hiszen semmiféle allergént nem tartalmaz.


Minőségét korlátlan ideig megőrzi.


TIPP + a használt héjakban még van erő! Egy nagy maroknyit forralj fel 1 liter vízben, ezzel takaríthatsz a lakásban sokféle felületen.


 


Babaruha mosása mosódióval


mivel a mosódió nem allergizál, így tökéletes megoldás, ha  a babaruhák mosása mosódióval történik.

Adatok
Márka
Ökokuckó
Cikkszám
OKO_MD
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!